2. Požár v obci Slatina

10.02.2014 19:22

Po vyhlášení poplachu jednotce vyjela po dohodě s KOPIS Pardubice s oběma cisternami. Po Příjezdu na místo události na nahlášení se veliteli zásahu bylo rozhodnuto o vyzbrojení dvou členu dýchací technikou, kteří budou připraveni pro případné střídání zasahujících hasičů. Po dohodě velitel rozhodl o odjezdu jedné CAS zpět na základnu. Při likvidaci rozhodl velitel o odjezdu i druhé CAS na základnu.

 

 

Zpráva a foto HZS PAK

V obci Slatina hořel přístřešek rodinného domu, za požár mohla jiskra z autogenu

10.02.2014 19:22 Zásahy | Pardubický kraj

V pondělí 10. února 2014 v 19,22 hod. vyjížděla jednotka profesionálních hasičů z Vysokého Mýta a dobrovolné jednotky ze Zámrsku a Vysokého Mýta k nahlášenému požáru v obci Slatina. Po průzkumu místa zásahu bylo zjištěno, že hoří střecha přístřešku rodinného domu.

K uhašení plamenů použili hasiči vysokotlak a díky rychlému zásahu nedošlo naštěstí k přenosu požáru na ostatní objekty. Jednotky rozebraly střechu a nechaly místo odpářit.

Vyšetřovatel příčin požárů HZS Pardubického kraje uvedl, že příčinou vznícení polyuretanu a následně stropní konstrukce byla jiskra z autogenu, který majitel v přístřešku použil při sváření. Vzniklá škoda je přibližně 100 tis. Kč a podařilo se uchránit majetek v hodnotě 1,6 mil. Kč.